Дебитна карта VIvid, с банков партньор SolarisBank AG

Снимка: vivid.money

+ 10 EUR Подарък - Vivid подаряват 10 EUR на всеки нов клиент, регистрирал се от специалния ни линк до 01.03.2022 и похарчил 20 EUR!

Вземете вашата карта с 10 EUR подарък + 1 месец достъп до SuperDeals!

Представяме ви удивителната дебитна карта Vivid, чийто банков партньор е SolarisBank AG. При откриване на сметка получавате германски IBAN, като средствата в сметката са гарантирани до 100 000 EUR от German Deposit Guarantee Scheme (DGS)..

Vivid е повече от просто дебитна карта! Тя има едни от най-добрите условия за нейните ползватели, като можете да избирате от два плана:

Vivid Standard (100% безплатен)

 • Безплатно теглене на ATM до 200 EUR / месец (при теглене под 50 EUR на транзакция има такса)
 • Мигновено захранване на сметката с карта - до 200 EUR / месец
 • Безплатна сметка с метална дебитна карта, без такса за доставка и поддръжка
 • Безплатни SEPA преводи в EUR
 • Кешбек лимит: до 20 EUR / месец
 • Боравене с 40 валути

Vivid Prime (9.99 EUR / месец)

 • Безплатно теглене на ATM до 1000 EUR / месец
 • Мигновено захранване на сметката с карта - до 1000 EUR / месец
 • Безплатна сметка с метална дебитна карта, без такса за доставка
 • Безплатни SEPA преводи в EUR
 • Кешбек лимит: до 100 EUR / месец
 • Боравене със 140 валути
 • Включена дигитална дебитна карта само за плащания онлайн

Лоялна програма - за покана на приятел с бонус от 10 до 30 EUR за всеки поканен приятел!

Всеки нов акаунт във Vivid получава 3 месеца безплатен тестови период на плана Vivid Prime, а след неговото изтичане ще бъдете попитани дали искате да го продължите или не. Политика на fintech компанията е, че няма да бъдете таксувани, без вашето изрично съгласие!

Вземете вашата карта с 10 EUR подарък + 1 месец достъп до SuperDeals!

Кешбек

С програмата SuperDeals на дебитна карта Vivid получавате кешбек в определени търговски обекти за конкретен период от време, като процентът стига до 25%! Всяка оферта има конкретен срок на валидност и процент кешбек. Например - през месец март 2021 г. - ползвателите на картата можеха да се възползват от цели 21% кешбек в бензиностанции Shell! Така, например, ако заредите в Shell за 100 лева, то ще получите 21 лева обратно по картата!

За да събирате кешбек можете да използвате както металната, така и виртуалната карта, като той се съхранява в отделен ваш портфейл - “Stoch Rewards”- Във всеки един момент можете да използвате натрупаната сума, натискайки бутона - “Redeem”.

Има постоянен кешбек за направени резервации с приложението в Booking.com от 4% (Vivid Standard) или до 10% (Vivid Prime) и 10% в Rentalcars.com

Кешбекът се получава веднага, след извършване на плащането, като единствено изключение са Booking.com и Rentalcars.com, където кешбекът ще бъде начислен до 40 дни, след използването на услугата!

Vivid.cashback Shell Vivid.cashback Lidl

Кешбек обекти за България - SuperDeals

До момента е имало следните най-високи % кешбек в: Кауфланд: 11%, Лидл: 11%, Billa - 18%, DM - 11%, Decathlon - 25%, IKEA: 15%, H&M - 21%, iHerb - 25% (онлайн поръчки), Starbucks Coffee - 25%, Shell - 21%, OMV - 11% (02.08 - 15.08.2021 г.), Bauhaus - 15%, Nike - 25%, Reebok - 24%, ADIDAS - 24%, Puma - 25%, ZARA - 18%, Amazon - 9% (онлайн поръчки), SEPHORA - 25%, Domino’s pizza - 5%, NORDSEE - 10%, DEICHMANN - 12%, Tezenis - 21%, Douglas - 20%, NewYorker - 15%, KiK Fashion - 13%, BILLA - 8%.

Забележка: в случай, че по време на активна кампания не ви бъде начислен кешбек, при плащане с карти Vivid е необходимо да изпратите касовата бележка и разписката от плащането на поддръжката на Vivid, чрез чата на приложението. До няколко дни кешбекът ще бъде начислен ръчно.

Актуални оферти - SuperDeals

Вижте актуалните оферти на Vivid - SuperDeals с валидност до 01.03.2022 г.

Бонус кешбек само за Vivid Prime

0.1% кешбек за всички покупки, вкл. Директен дебит

1% кешбек за покупки извън EEA (European Economic Area)

3% кешбек при плащане в ресторанти извън EEA (European Economic Area)

15% кешбек за 8fit

10% кешбек за Wertheim Village

10% кешбек за Ingolstadt Village

10% кешбек за Netflix

10% кешбек за SPOTIFY

10% кешбек за YouTube

10% кешбек за Amazon Prime subscription

10% кешбек за Prime Video

10% кешбек за badoo

10% кешбек за Tinder

5% кешбек за Kindle

5% кешбек за Playstation

5% кешбек за XBOX и Playstation

5% кешбек за Steam Games

5% кешбек за Nintendo

Инвестирайте кешбекът в акции!

Можете безплатно да инвестирате натрупания кешбек от вашия портфейл - “Stock Rewards” в акции на Tesla, Moderna, Bayer, VISA, MasterCard, Philips, Apple, Zoom, Nvidia, Facebook, Nike, Microsoft и много други, като Vivid.money Ви предпазват от загуба на вашия кешбек! Ако цената на акциите върви против Вас, то не губите, а само можете да спечелите, ако цената е във ваша полза!

Vivid.money Stock Rewards Vivid.money Stock Rewards Info

Захранване на банковата сметката на Vivid

Не се поддържа зареждането на сметка с валути, различни от EUR (евро). Сметка може да бъде захранена с:

Обикновен SEPA превод в евро.

С друга карта, без значение от валутата. Минималната сума за захранване е 100 EUR, като към момента е безплатно!

Обмяна на валута - чрез самото приложение, между сметки

Към всеки един портфейл във Vivid можете да добавите до 40 / 140 различни валути (спрямо избрания план - Vivid Standard / Vivid Prime). Там обменните курсове са напълно нормални и за банкови институции и за обменни бюра.

Обмяна на валута - чрез превалутиране, при теглене/плащане

Като цяло обменните курсове за по-използваните са ок, но не и за по-редките, като българския лев. Затова не Ви съветваме да използвате картата за теглене на пари в брой в левове, тъй като курсът не е особено изгоден.

Най-добре използвайте картата за теглене на банкомат в ЕИП (Европейското Икономическо Пространство), тъй като там няма да има никакво превалутиране и няма да имате никакви такси и комисионни за теглене!*

*Изключение правят известните на всички банкомати със скрити такси за туристи (тези на небанкови институции), така че ги избягвайте!

Проблемът с по-лошия курс може да бъде заобиколен с дигитален портфейл - карта Curve! Curve продава еврото, с което се разплащаме във Vivid на курс около 1.957! Също така с Curve можете да използвате вашата дебитна карта на абсолютно всички ПОС терминали! Тъй като Vivid е сравнително нова карта е възможно да получите съобщение за “невалиден номер на карта” на някои ПОС терминали!

Метална карта

В случай, че сте поръчали своята метална карта - важно е да знаете, че първото плащане задължително трябва да бъде с чипът на картата, тъй като вие сами избирате ПИН кодът на картата, по време на активацията. Всяка проба за безконтактно плащане ще бъде отхвърлено!

Закриване на акаунт

Можете да закриете акаунта без никакви такси и комисионни. Първата стъпка е да премахнете картите (всички метални и виртуални, с които разполагате). Акаунтът се закрива, с изтриването на основната сметка, която имате. Обръщаме внимание, че тази операция е необратима и ако веднъж сте се отказали от Vivid, то не можете повече да си откриете сметка при тях!

+ 10 EUR Подарък - Vivid подаряват 10 EUR на всеки нов клиент, регистрирал се от специалния ни линк до 01.03.2022 и похарчил 20 EUR!

Вземете вашата карта с 10 EUR подарък + 1 месец достъп до SuperDeals!

За всякакви въпроси - не се колебайте да ни потърсите във Facebook страницата ни!